Whoppa Greek Meal

Benodigdheden

  • Salade
  • Feta kaas
  • Tomaten
  • Olijven
  • Pittabrood van Daddy Cool
  • Greek Meal Daddy Cool

 

Bereiding

Lauw warme salade met Greek meal en als topping feta kaas. Geserveerd met pittabrood en een tomaten-olijven dipsaus.


Wrap Kebab

Benodigdheden

  • 200 g kebab
  • 100 g wortel fijn gesneden
  • 100 g witte kool fijn gesneden
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 1 komkommer in schijfjes gesneden
  • 1 tomaat in schijfjes gesneden

Dressing

  • 1 eetlepel yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje look fijn gesneden
  • snuifje kerriepoeder
  • klein stukje groene chilipeper
  • enkel blaadjes koriander
  • 1/2 limoen
  • peper en zout

  • Quiche Kebab

    Benodigdheden

    • 200 g kebab
    • 100 g gemalen kaas (emmentaler)
    • 1 stam prei of voor gesneden prei
    • 150 g shiitake champignons
    • 1 ui fijn gesneden
    • enkel takjes verse tijm
    • snuifje muscaatnoot en cayennepeper
    • 4 eieren
    • 2,5 dl room
    • 1 vel ongezoete kruimeldeeg
    • peper en zout

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor tot 180° C.
    2. Wrijf de taartvorm in met een klein beetje boter. Bepoeder het ingevette oppervlak met wat bloem. Zo kan je de quiche later gemakkelijk uit de vorm halen.
    3. Laat het deeg erin zakken en druk het in de hoekjes aan.
    4. Leg een (rond) vel bakpapier bovenop het deeg en strooi er een flinke laag baklinzen of bakgewichtjes in.
    5. Schuif de quichebodem in de oven van 180°C en bak het deeg ‘blind’ gedurende zo’n 20 minuten. (Hou nadien de oven warm.)

    Voor de vulling:
    1. Bak de kebab zonder vetstof in de pan.
    2. Smelt een klont boter in een stoofpot of een ruime pan. Bak de shiitake op een matig vuur. Roer tussendoor de lookpulp eronder en voeg even later de uisnippers en prei toe.
    3. Kruid de hele inhoud van de pan met een snuif gedroogde tijm, een snuif muskaatnoot en een beetje straffe cayennepeper.
    4. Breek de eieren in een mengschaal. Schenk er de room bij en kluts beide ingrediënten met de garde. Voeg naar smaak wat versgemalen peper en een snuif zout toe.

    6. Schep de vulling in het kruimeldeeg en verdeel ze gelijkmatig.
    7. Schenk het mengsel van ei en room in de quiche. Laat het tussen de stukjes vulling sijpelen.
    8. Strooi de gemalen kaas gelijkmatig over de hartige taart.
    9. Bak de quiche in een oven van 180°-190°C, gedurende minstens 30 minuten.
    10. Ontvorm het gebak voorzichtig, snij de quiche in taartpunten en serveer ze warm.


    Rijstsalade met Kebab

    Benodigdheden

    • 2 eieren
    • 150 g mais in blik
    • 1 bussel ruccola en een takje peterselie
    • 1 rijpe avocado
    • 3 tomaten
    • 300 g gemengde rijst
    • fleur de sel
    • cocktailsaus

    Bereiding

    1. Kook de rijstmengeling van witte en wilde rijst gaar. Volg de kookinstructies die op de verpakking staan.
    2. Kook de eieren nèt-niet-hard in het borrelende water. Reken hiervoor 8 tot 9 minuten kooktijd. Koel ze nadien af in ijskoud water.
    3. Snij de stukken vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Strooi de stukjes tomaat over de schaal met afgekoelde rijst.
    4. Snij de avocado middendoor, tegen de dikke pit aan. Open de vrucht en verwijder de grote pit.
    5. Snij de stukken avocado in partjes en verwijder de schil.
    6. Snij de stukjes vruchtvlees van de avocado in grove stukken en leg ze in de schaal met rijst.
    7. Spoel de peterselie en de rucola. Laat het groen goed uitlekken.
    8. Snipper de blaadjes peterselie fijn en strooi ze over de rijst. Zet de rucola nog even opzij.
    9. Laat de maiskorrels uitlekken en strooi ze ook over de rijstschotel. Meng alles voorzichtig tot een kleurige en gevarieerde salade.
    10. Pel de afgekoelde eieren en snij ze in kwartjes. Als alles goed ging dan is de dooier nog een beetje zacht. Strooi over elk partje ei een beetje grof zout (fleur de sel).
    11. Bak de kebab in een pan zonder vetstof en roer de warme kebab onder de rijst en serveer onmiddellijk met een vleugje cocktailsaus.

    Wrap met Superkip

    Benodigdheden

    • 400 g superkip
    • 4 wraps
    • 1 blikje mais
    • koriander
    • 1 zakje gemengde sla
    • munt
    • 200 kerstomaat
    • 1 zakje geraspte wortel
    • 2 eetlepels gele currypasta
    • 5 dl yoghurt
    • olijfolie
    • 1 citroen
    • 1 teentje look

    Bereiding

    1. Verhit de pan en bak hierin zonder vetstof de superkip.
    2. Meng de yoghurt met currypasta en limoensap. Kruid met fijn gesneden teentje look, paprikapoeder.
    3. Halveer de kerstomaten.
    4. Snipper de munt en koriander.
    5. Meng de sla met de geraspte wortel, de kerstomaten, de koriander, de munt en de maïs.
    6. Doe er een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.
    7. Schep de yoghurtmarinade door de salade.
    8. Warm de tortilla’s op in de voorverwarmde oven.
    9. Vul de warme tortilla’s met de salade en de kip. Vouw eerst de boven- en de onderkant een paar centimeter naar binnen en vouw dan de zijkanten helemaal dicht.

    Ceasarsalade met Superkip

    Benodigdheden

    • 200 g super kip
    • blokje parmazaan
    • 2 dikke sneden brood
    • Romeinse sla
    • 3 st ansjovis
    • Engelse saus
    • Cayenepeper
    • 2 eieren
    • 1 dl yoghurt
    • 15 cl arachideolie
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1/2 citroen
    • 2 teentjes look

    Bereiding

    1. Breek de eieren en doe enkel de dooiers in een hoge mengbeker.
    2. Pel de look en snij de teentjes in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het eigeel in de mengbeker.
    3. Knijp de limoen citroen uit in de beker en voeg er de mosterd aan toe.
    4. Plaats de staafmixer in de pot en schenk al mixend de arachideolie toe, tot je een stevige mayonaise krijgt.
    5. Schenk yoghurt bij de mayonaise en mix alles tot een romige dressing.
    6. Voeg de zoute ansjovis toe, een voorzichtig snuifje cayennepeper en enkele druppels worcestershiresauce (Engelse saus). Mix alle ingrediënten in de dressing. Proef en voeg naar smaak nog wat extra ansjovis of kruiding toe.  Zet de dressing even koel.
    7. Scheur de bladeren van de Romeinse sla in grove stukken en was ze in veel koud water. Laat de sla goed uitlekken.
    8. Snij met het broodmes het brood in dobbelstenen.
    9. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan. Zodra het braadvet heet is, bak je hierin de dobbelsteentjes brood tot goudbruine knapperige croutons.
    10. Verhit de pan zonder vetstof, bak hierin de super kip.
    11. Vul een grote slakom of de borden met de gescheurde blaadjes Romeinse sla.
    12. Schik hierop de stukjes kip en de croutons.
    13. Schenk er enkele flinke lepels Caesardressing over en werk de sla af met schilfers van het blokje Parmezaanse kaas.

    Pompoensoep met Superkip

    Benodigdheden

    • 1 eetlepel tandorikruiden
    • 3 dl kokosmelk
    • 1 stengel citroengras
    • 2 limoenblad
    • 40 g gember
    • 2 teentjes look
    • 1 chilipeper
    • 3 uien
    • 2 kg pompoen
    • 3 l kippenbouillon
    • 400 g superkip

    Bereiding

    1. Pel de uien en snij ze in grove stukken.
    2. Pel de look en kneus de tenen. Snij ze eventueel grof.
    3. Verhit een stoofpot of soepketel op een matig vuur en giet er wat olijfolie in.
    4. Stoof de stukken ui in de hete olie. Voeg de knoflook toe en roer.
    5. Pel de gember en snij het stukje knol in stukjes. Raspen hoeft niet, want de soep wordt later gemixt. Stoof de gember mee.
    6. Snij de rode chilipeper overlangs door en verwijder de zaadjes. Snij het hete vruchtje in grove stukken.
    7. Kneus het citroengras, zodat de vezelige stengel zoveel mogelijk smaak afgeeft.
    8. Voeg de stengel citroengras, de limoenblaadjes en de stukken chilipeper toe. Zet het vuur wat zachter en laat alles nog enkele minuten rustig stoven.
    9. Snij het stuk pompoen los dat je nodig hebt, of gebruik een volledige kleine pompoen. Schil de vrucht voorzichtig en lepel de pitjes eruit.
    10. Snij het oranje vruchtvlees in dobbelstenen. Doe de stukjes pompoen in de stoofpot, roer en laat ze kort meestoven.
    11. Schenk de kippenbouillon over de gestoofde pompoenblokjes.
    12. Voeg de tandoorikruiden toe en laat de soep een kwartier pruttelen, tot alle groenten zacht gekookt zijn.
    13. Denk eraan om de limoenblaadjes en het citroengras uit de soep te vissen, alvorens je de mixer aan het werk zet. Mix de pompoensoep glad met je staafmixer. Proef en voeg wat zout toe.
    14. Schenk er een scheut ongezoete kokosmelk bij en mix de soep nog kort.
    15. Verhit de pan en bak hierin de superkip zonder vetstof
    16. Strooi de kip in de warme soep.

    Luxe Pasta met Verse Basilicum

    Benodigdheden

    • Rucola
    • Rode ui
    • Mozarella
    • Verse basilicum
    • Scheut geurige olijfolie
    • Italian meal Daddy Cool
    Bereiding

    Italian meal gemengd met rode ui en mozzarella op rucola en radicchio salade afgewerkt met een scheut geurige olijfolie en blaadjes verse basilicum.


    Kebab in een Boekweitkoek

    Benodigdheden

    • 100 gr kebab
    • 4 eieren
    • 2 dl donker bier
    • 6 dl melk
    • 100 g bloem
    • 300 g boekweitmeel
    • klonte boter
    • snuifje zout

    Bereiding

    1. Neem een ruime mengschaal en doe er het boekweitmeel, de bloem, de melk en het blonde tafelbier in.
    2. Voeg een snuifje zout toe en meng alles tot een egaal beslag.
    3. Breek de eieren en voeg ze toe aan het beslag.
    4. Zet de staafmixer in de mengschaal en laat het toestel draaien tot je een beslag krijgt zonder klontertjes.
    5. Zet en koekenpan op een matig vuur en Bak de kebeb in een pan zonder vetstof.
    6. Giet drie mini-pollepels van het beslag in de hete pan, zodat je er een dikke pannenkoek van kan bakken.
    7. Bak de boekweitkoek gedurende 1 tot 2 minuten en keer de pannenkoek voorzichtig om.
    8. Laat de koek nog een minuut verder bakken en serveer meteen.


    Luxe Kebab Hamburger

    Benodigdheden

    • 400 gr kebab
    • 4 eetlpels walnoten
    • 1/2 bussel waterkers
    • 4 hamburgerbroodjes
    • 4 sneetjes blauwe kaas
    • 10 g groene peperbolletjes opgelegd en uitgelekt
    • 1 dl sherryazijn
    • 2 dl madeirawijn
    • 1 takje tijm
    • 1 laurierblad
    • 1 ui
    • olijfolie
    • zout

    Bereiding

    1. Pel de uien en snipper ze fijn.
    2. Verhit een scheut olijfolie op een matig vuur.
    3. Doe een takje tijm en wat laurier in de pot en stoof de uisnippers glazig in de olie.
    4. Giet de zoete madeira en de sherryazijn over de glazige uien.
    5. Laat het mengsel 7 tot 10 minuten stoven op een zacht vuur en laat ze afkoelen tot koelkasttemperatuur.  (relish)
    6. Bak de kebab in een pan zonder vetstof.
    7. Open het blikje of potje opgelegde groene peperbolletjes. Giet ze in een zeef en laat het vocht weglekken.
    8. Spoel de bolletjes onder stromend water.
    9. Schep een hoeveelheid groene peper in de vijzel (naar smaak) en plet de bolletjes plat. Schep de gepureerde peper bij de kebab.
    10. Neem er de broodjes bij, druppel een beetje olijfolie over de broodhelften. Leg de buns op de kruimzijde in de hete pan. Seconden later zijn ze al voldoende gegrild.
    11. Hak de walnoten fijn, hou de plakjes blauwe kaas bij de hand en de afgekoelde reling.
    12. Spoel wat waterkers (of een sla naar keuze) en laat de blaadjes uitlekken.
    13. Stel de hamburgers samen. Leg de bodem van de broodjes op je werkvlak.
    14. Schik er een beetje waterkers (of sla) op en druppel er een beetje olijfolie en wat marinade-vocht van de relish over.
    15. Vervolgens de kebab, gevolgd door een sneetje blauwschimmelkaas.
      Lepel wat relish op de kaas, strooi er een beetje gehakte walnoten over en plaats de hoed van de broodjes erbovenop.

    Pasta Kebab

    Benodigdheden

    • 150 g parmezaanschilfers
    • 200 gr diepvrieserwten of edamamebonen
    • 500 g penne
    • 400 g kebab
    • 1/2 bot dragon
    • peper en zout

    Bereiding

    1. Bak de kebab in een pan zonder vetstof.
    2. Breng een ruime pot met water aan de kook met een flinke snuif zout.
    3. Doe de pasta in het kokende water en voeg 3 minuten voor de penne gaar zijn de broccoliroosjes toe. Zo zijn de broccoli en de pasta tegelijk gaar, in één energievriendelijke kookbeurt. Bewaar straks een klein beetje van het kookvocht.Opmerking: Gaar de pasta 1 minuut korter dan wat op de verpakking aangegeven staat.
    4. Doe de uitgelekte pasta met broccoli in een pot en stook er een zacht vuurtje onder.
    5. Strooi de diepgevroren erwten erbij en roer.
    6. Proef de pastabereiding en voeg naar smaak wat peper van de molen en zout toe.
    7. Tenslotte de kebab in de pot en serveer de pastaschotel meteen.
    8. Werk de borden af met een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas.

    Couscous Kebab

    Benodigdheden

    • 250 g couscous
    • een snuif currypoeder
    • 1 koffielepel tandorikruiden
    • 1 kleine rode chili
    • 1 teentje look
    • 1 rode paprika
    • 40 g gember
    • 2 l groentenbouillon
    • 500 g kebab
    • takje peterselie
    • takje munt
    • takje koriander
    • een scheut sojasaus
    • een scheut olijfolie
    • peper

    Bereiding

    1. Schil de paprika’s met een dunschiller. Snij elke paprika in helften, snij het steelstukje weg en verwijder de pitjes en de bleke vliesjes, snij de paprika in heel fijne blokjes.
    2. Verwarm de groentebouillon op een matig vuur. Breng de bouillon tot tegen het kookpunt.
    3. Schil het stukje gember en pel de look. Rasp zowel de gember als de look. Doe hetzelfde met het chilipepertje.
    4. Vul een schaal met couscous. Schenk er dubbel zoveel bouillon over en laat de korrels wellen. De couscous zal al de bouillon opslorpen.
    5. Spoel de kruiden en pluk de blaadjes van de munt, de koriander en de platte peterselie.
    6. Snipper de kruiden fijn en meng ze onder de couscous met paprika. Nu heb je er een tabouleh van gemaakt.
    7. Kruid de tabouleh met een scheutje (zoute) sojasaus, gember, chilipeper  en wat peper van de molen.
    8. Bak de kebab in de pan zonder vetstof en roer de gekleurde kebab onder de tabouleh.
    9. Dit gerecht kan je onmiddellijk (warm) serveren, of laat het afkoelen en serveer het later.

    Superkip in de wok

    Benodigdheden

    • 400 g superkip
    • 250 g rijst
    • ½ busseltje koriander
    • 400 g zakje wokgroenten
    • 1 stukje gember
    • 1 teentje look
    • 1 limoen
    • 1 koffielepel sesamolie
    • 4 eetlepel sojasaus
    • 2 eetlepel honing
    • chilisaus
    • arachideolie

    Bereiding

    1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Roer de honing los met de sojasaus. Doe er chilisaus naar smaak bij, een klein beetje sesamolie en het sap van ½ limoen.
    3. Pel de knoflook en rasp de helft bij de saus. Schil de gember en rasp hem ook bij de saus.
    4. Verhit de wok op een hoog vuur. Doe een scheut arachideolie (of andere neutrale olie die goed tegen hoge temperaturen kan) in de wok en laat ze goed warm worden.
    5. Leg de kippenreepjes in kleine hoeveelheden in de wok en bak ze mee. Kruid met peper en zout. Schud met de wok of roer de kip om met een houten lepel.
    6. Doe de wokgroenten bij de kip en roerbak ze kort.
    7. Giet er de woksaus bij en laat alles karameliseren op een hoog vuur. De groenten moeten nog wat ‘beet’ hebben.
    8. Hak de koriander grof. Haal de wok van het vuur en roer de koriander door de groenten en de kip.
    9. Serveer met de gekookte rijst.

    Pasta Paccheri met Superkip en Groene Groenten

    Benodigdheden

    • 12 zoute ansjovis
    • 1 teentje look
    • ½ courgette
    • 100 g snijbonen
    • 300 g broccoli
    • 100 g peultjes
    • 25 g parmezaan
    • kappertjes
    • 50 g basilicum
    • 50 peterselie

    Bereiding

    1. Kook de pasta zoals uitgelegd op de verpakking.
    2. Spoel de basilicum en de platte peterselie. Verwijder de taaiste peterseliestele en doe de groene kruiden in de beker van de blender.
    3. Voeg de mosterd toe, de augurken en de kappertjes. Schenk er olijfolie bij, samen met een scheutje azijn en snuifjes peper en zout.
    4. Mix of hak de ingrediënten tot een gladde groene saus.
    5. Zet de saus even opzij.
    6. Spoel alle groenten schoon.
    7. Snijd de platte snijbonen in fijne reepjes, laat de peultjes op z’n geheel en verdeel de broccoli in fijne roosjes. 
    8. Breng een pot water aan de kook en laat de groenten daarin enkele minuten koken. Ze moeten nog beet hebben!
    9. Schep de groenten meteen in een kom met (ijs)koud water, om het kookproces te stoppen.
    10. Smelt een flinke klont boter in een stoofpot en bak de pasta kort in de bruisende boter. Roer af en toe.
    11. Snijd intussen de courgette in kleine blokjes. Spoel de spinazie en hak ze grof. Verwijder eventueel de taaiste bladnerven.
    12. Roer de pulp van een lookteen door de pot met pasta. Voeg de blokjes courgette toe en de spinazie. Stoof de groenten kort.
    13. Leg de beetgare snijbonen, sperziebonen en broccoli nog kort in de pot met heet water, zodat ze een beetje warmte krijgen. Verhuis ze nadien naar de pot met pasta, courgette en spinazie.
    14. Terwijl de groenten nog even stoven voeg je peper en zout toe naar smaak. 
    15. Verhit de pan en bak hierin zonder vetstof de superkip.
    16. Roer tenslotte (een deel van) de salsa verde, de superkip en asjovis door de bereiding, zodat er een dun laagje rondom alle ingrediënten kleeft.

    Cassoulet met Pitta

    Benodigdheden

    • 400 g tomaat in blokjes uit blik
    • 400 g pitta
    • olijfolie
    • 1 koffielepel sambal
    • 1 koffielepel paparikapoeder
    • 1 scheutje sherry
    • 400 g bonen uit blik
    • 2 wortels
    • 2 puntpaprika
    • 1 ui, 1 teen look
    • ½ l bouillon
    • 70 g tomatenpuree
    • 2 bl laurier, 2 takjes tijm
    • 2 stengels bleek selder

    Bereiding

    1. Verhit de pan en bak hierin de pitta zonder vetstof.
      Snipper de ui in redelijk grove stukken. Pel de look en plet het teentje tot pulp.
    2. Stoof de stukjes ui en de lookpulp op een matig vuur.
    3. Spoel de selderstengels (zonder loof), de wortel en de puntpaprika’s.
    4. Snij de selder in fijne ringen.
    5. Schil de wortels en snij ze overlangs in twee. Snij de groente vervolgens in halve ringen.
    6. Verwijder het steeltje en de zaadjes uit de zoete puntpaprika’s. Snij de paprika’s eerst overlangs in twee en vervolgens in fijne halve ringen.
    7. Doe alle stukjes groente in de pan en stoof ze enkele minuten. Roer regelmatig met een houten lepel.
    8. Voeg het paprikapoeder en de geconcentreerde tomatenpuree toe. Roer en laat de puree eventjes meebakken.
    9. Wie van wat extra pit houdt, voegt ook een beetje sambal toe.
    10. Blus de pan met een scheut sherry. Roer de aanbaksels op de bodem van de pan los en laat de alcohol wat verdampen.
      Doe de gebakken pitta opnieuw in de pan en voeg het blik tomatenstukjes toe.
    11. Schenk de kippenbouillon erbij, samen met een paar blaadjes laurier en wat verse tijm.
    12. Laat het gerecht 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
    13. Voeg de witte bonen toe en laat ze nog even meepruttelen.
    14. Serveer de cassoulet in diepe borden.

    Aardappeltortilla met Pitta

    Benodigdheden

    • 400g pitta
    • 250 g kerstomaten
    • 1 busseltje lenteui
    • 1 doosje notensla
    • 8 eieren
    • 200 g zongedroogde tomaat
    • 200 g gekookte artisjokharten
    • 100 g olijven
    • 2 puntaprika
    • 1 ui, 1 teen look
    • 600 g aardappel vastkokende

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor tot 175 °C.
    2. Schil de aardappelen voorzichtig en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
    3. Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes.
    4. Verwijder de zaadjes van de puntpaprika’s en snijd ze in blokjes. Ontpit de olijven.  Haal de artisjokharten uit de olie en snijd ze eventueel wat kleiner.  Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
    5. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof de ui en de knoflook op een laag vuur.
    6. Doe er de puntpaprika bij en stoof even mee. Voeg er dan de olijven, zongedroogde tomaten en artisjokharten aan toe.
    7. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Doe de kruiden in de pan en kruid met gerookt paprikapoeder, cayennepeper en zout.
    8. Doe de aardappelblokjes bij de groenten.
    9. Klop de eieren los in een kom en giet ze over de aardappelen en groenten. Laat even bakken.
    10. Zet de pan 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    11. Maak de rucola schoon.
    12. Maak de lenteuien schoon en snijd ze in fijne ringen.
    13. Halveer de kerstomaten.
    14. Meng de rucola met lente-uien en kerstomaten. Giet er wat olijfolie en een scheutje azijn bij. Breng op smaak met peper en zout.
    15. Haal de gare tortilla uit de oven. Haal hem uit de pan met behulp van een groot bord.
    16. Serveer de tortilla met de salade.

    Pittig-frisse Thaise Amuse

    Benodigdheden

    • Limoen
    • Tijgergarnaal
    • Verse koriander
    • Munt
    • Yoghurt
    • Thai Meal Daddy Cool
    Bereiding

    Een glaasje gevuld met thai meal met één tijgergarnaal, een maantje limoen en verse blaadjes koriander en munt. Geserveerd met een yoghurt dip.


    Veggie Hapje uit het Vuistje

    Benodigdheden

    • Witte kool
    • Looksaus
    • Vegetarian Meal Daddy Cool

    Bereiding

    Gekookte witte koolbladeren gevuld met de vegetarian meal met daarbij een look dipsausje.


    Naan met Dipsausjes

    Benodigdheden

    • Yoghurt
    • Munt
    • Abrikozenchutney
    • Naan van Daddy Cool

    Bereiding

    Naan met een yoghurtmunt-dip en abrikozenchutney.


    Kebab Aardappelcake

    Benodigdheden

    • 200 g kebab
    • 4 eetlepels bloem
    • 1/2 bussel kariander
    • 1/2 chilipepers
    • 1 teentje look en 1 sjalot
    • 1 kg aardappel (bintje)
    • olijfolie
    • een snuifje masala, peper en zout

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Leg de aardappelen in een ovenvaste schaal en smeer ze in met een
    • Pof de aardappelen in de hete oven. Dit duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de grootte van de knollen.
    • Wacht tot de aardappelen gaar zijn, alvorens je de bereiding verder zet.

    Vulling:

    • Pel de sjalot en snij ze overlangs in twee. Snipper ze zo fijn mogelijk. Pel de look en plet de teen tot pulp.
    • Verwijder (naar smaak) de hete pitjes en snipper de chilipeper in piepkleine stukjes.
    • Verhit een ruime braadpan en schenk er een scheutje olijfolie in.
    • Bak de kebab in een pan zonder vetstof.
    • Prik een gepofte aardappel op een vork en verwijder de schil voorzichtig. Kleed ook de andere aardappelen uit.
    • Neem een ruime mengschaal en zet er de passe-vite (roerzeef) boven. Draai alle geschilde aardappelen erdoor. Voeg naar smaak een beetje zout toe en meng.
    • Kruid het mengsel met een snuifje garam masala (kruidenmix), een beetje peper en zout.
    • Voeg je de snippers sjalot, de puntjes rode chilipeper en de geplette look toe.
    • Spoel de koriander en pluk er de blaadjes af. Snipper het kruid fijn en meng onder de puree

    Afwerking:

    • Neem een portie puree in de hand en plaats de gebakken kebab in het midden.
    • Kneed de aardappelpuree nu met zorg rond het kebabvlees. Plat de bollen een beetje af. Dan krijg je broodvormige cakes van zo’n 6 tot 8 centimeter breed.
    • Doe wat bloem in een schaal en bepoeder de aardappelcakes zorgvuldig.
    • Verhit een klontje boter in een braadpan op een matig vuur.
    • Bak de cakes langs beide zijden goudbruin.

    Stokbrood met Superkip

    Benodigdheden

    • 600 g superkip
    • veldsla
    • tuinkers
    • stokbrood
    • 1 courgette
    • dragon
    • 2 dl arachideolie
    • 1 koffielepel mosterd
    • 2 eetlepels dragonazijn
    • 2 eidooiers
    • curry
    • kurkuma

    Bereiding

    1. Verhit de pan en bak zonder vetstof hierin de superkip.
    2. Doe de eierdooiers met de dragonazijn, een flinke snuif currypoeder, wat kurkuma en de mosterd in een hoge maatbeker.
    3. Giet er de arachideolie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
    4. Snipper de dragon fijn.
    5. Kruid de mayonaise met gesnipperde dragon en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
    6. Snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Grill de courgetteplakken aan beide kanten in de grilpan.
    7. Snijd het stokbrood in stukken. Snijd de broodjes overlangs open en besprenkel de helften met olijfolie. Grill het brood in de oven.
    8. Was de tuinkers en de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.
    9. Beleg de broodjes met currymayonaise, gegrilde courgette en superkip. Bestrijk de bovenkant van het broodje ook met wat currymayonaise en dek er het broodje mee af.

    Veggie Hapje uit het Vuistje

    Benodigdheden

    • Witte kool
    • Looksaus
    • Vegetarian Meal Daddy Cool

    Bereiding

    Gekookte witte koolbladeren gevuld met de vegetarian meal met daarbij een look dipsausje.


    Naan met Dipsausjes

    Benodigdheden

    • Yoghurt
    • Munt
    • Abrikozenchutney
    • Naan van Daddy Cool

    Bereiding

    Naan met een yoghurtmunt-dip en abrikozenchutney.