Nieuws

Bijbouw + IFS

Oktober 2011

In 2010 werd gestart met de verruiming van de gebouwen van Pittaman bvba Daddy Cool te Schoten met een extra 600m2. We hadden in eerste fase nood aan grotere productieruimten, alsook extra opslag voor diepvries- en droge producten. Op de eerste verdieping van de bijbouw werden extra burelen, een vergaderzaal met terras, een degustatiekeuken en een extra magazijn voorzien, waarvan de inrichting in een latere fase zou doorgaan.

De eerste fase werd voltooid in oktober 2011, de tweede fase in mei 2013. Hiermee werden onze 2 doelen bereikt: de verhoging van de productiecapaciteit en -mogelijkheden, en de voltooiing van ons streven naar een IFS-certificatie. Deze laatste is gepland voor begin 2014.

Volkoren pittabrood

April 2013

In april 2013 werd de brief rond gestuurd om de introductie aan te kondigen van ons nieuwe pittabroodje: volkoren. Volkoren brood in ’t algemeen zit in de lift, omwille van ’t smaak- en gezondheidsaspect. Het volkoren pittabrood kan je vullen met alles wat er in de winkel aangeboden wordt. Kaas, hesp, hamburger, sla, smeersalades, charcuterie en natuurlijk ook pittavlees. En wat de jongeren op de boterham smeren, zullen ze zeker in het pittabroodje lusten! Als je het gevulde pittabroodje een 2de maal opwarmt, bekom je een heerlijke “croque-monsieur”-variant! De introductie zal ondersteund worden met een aantrekkelijke toonbankdisplay en een opvallende pancarte, waarmee de klant geïnformeerd wordt over de mogelijkheden en voordelen van het pittabroodje.

De eerste fase werd voltooid in oktober 2011, de tweede fase in mei 2013. Hiermee werden onze 2 doelen bereikt: de verhoging van de productiecapaciteit en -mogelijkheden, en de voltooiing van ons streven naar een IFS-certificatie. Deze laatste is gepland voor begin 2014.

De verpakking bestaat uit 4 volkoren pittabroodjes van elk 70g. De winkelier bestelt per doos van 12 verpakkingen; de toonbankdisplay bevat 6 verpakkingen. De verpakkingen zijn gasverpakt, dus vers met beperkte houdbaarheid (1 tot 2 maanden). De pittabroodjes zijn op te warmen in de broodrooster, maar ook in de oven.

Walibi

Halloween 2013

Van 18 oktober tot 3 november 2013 is Daddy Cool voor de tweede maal present op de Halloween-happening in het Walibi-park te Waver. De welbekende Daddy Cool container, bekend van de grote zomerfestivals, is in die periode in Walibi neergestreken om de Thai, Italian en Vegetarian Meal te verkopen. De etnische Daddy Cool maaltijden zijn lekker, trendy en te verorberen uit een meeneem-pastabox , “on-the-go” zeg maar. Ondertussen kan de klant verder genieten van al ‘t “spannends” wat Walibi op dat moment te bieden heeft. Twee maal feest!!

Total

November 2013

Pittaman bvba Daddy Cool heeft een nieuw samenwerkingsverband met Total.  Het betreft de verkoop van onze diepvries kant en klare maaltijden via een speciaal ontworpen display voor verkoop in openbare plaatsen zoals tankshops, scholen, pretparken, treinstations, enz. De display bestaat uit een mobiel meubel in een Daddy Cool jasje, waarin een diepvrieskast, een microgolfoven en dispensers voor houten vorken en servetten voorzien zijn. De consument kiest één van de 3 verschillende etnische maaltijden, warmt deze op en betaalt aan de kassa. Deze maaltijd kan ter plaatse of in de wagen gegeten worden.

Er is een testperiode overeengekomen, waarbij een Daddy Cool-display wordt geplaatst in 3 Total-tankstations in België.  De introductie in november 2013 wordt ondersteund door een promotie en een degustatie in de shops. Het betreft de Total-stations Kalken (Antwerpen-Gent), Nazareth (Kortrijk-Gent) en Ruisbroek (Charleroi-Brussel).